Beauty

Soph make-up revolution oogschaduw palette – review

Een maand geleden heb ik via boozyshop het soph make-up revolution oogschaduw palette gekocht. Ik heb het nu al vaak uitgetest en heb dus besloten om voor jullie een review te schrijven. Zoals jullie in mijn vorige blogpost konden lezen, is Sophie één van mijn favoriete beauty-youtubers. Als je dat nog niet hebt gelezen, neem dan zeker eens een kijkje!

Het palette kost via Boozyshop 11.49 euro, op dit moment is er korting en kost het 9.19 euro. Spijtig genoeg is het via Boozyshop uitverkocht. Ze heeft ook een highlighter palette uitgebracht voor 9.49 euro te verkrijgen op Boozyshop!

De verpakking vind ik echt super mooi en het palette zelf laat mijn ogen helemaal blinken. Door mijn obsessie met make-up durf ik wel eens iets kopen omdat ik het er gewoon mooi vind uitzien, maar van deze aankoop heb ik echt geen spijt.

Er is veel variatie in het kleuraanbod bij dit palette, wat ik zeker een pluspunt vind. Dit zorgt ervoor dat je veel meer verschillende looks kan creëren door te mixen en matchen, één van mijn favoriete bezigheden. Er zijn verschillende matte kleuren maar ook shimmers en metallics.

De kwaliteit van de matte kleuren vind ik bij de meesten wel heel goed, er is veel pigmentatie en ze blenden heel mooi en makkelijk. Het nadeel is dat je bij veel pigmentatie wel wat uitval hebt. Zorg er dus voor dat je zeker je oogschaduw kwast even aftikt voordat je de oogschaduw gaat aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat je niet te veel product op je borstel hebt.

De matte kleuren hebben een mooi aanbod van transitiekleuren, zoals ‘pancakes’ en ‘iced coffee’.

‘Pug’ vind ik iets minder goed, deze is ook veel minder gepigmenteerd dan de andere kleuren wat wel spijtig is. Maar deze kan je ook gebruiken als transitiekleur of om een natuurlijke look te creëren. Mijn favoriete kleur is ‘Danger’, ik ben echt fan van diepe rode kleuren! Ook was ik zeer verbaasd over ‘Nightmare’, dit zwart is echt super zwart en heeft een zeer hoge pigmentatie. Het is ook handig om te mengen met danger (of andere kleuren) om deze nog iets donkerder te maken.

Een paar matte kleuren kan je ook gebruiken als wenkbrauw poeder, zoals de kleur ‘pug’. Deze zou je kunnen gebruiken voor meer blonde wenkbrauwen. Gewoon even wat wenkbrauw gel over doen en het blijft zeker goed zitten.

(de kleur ‘Cloudberry’ ontbreekt op de foto’s)

De pigmentatie is bij de shimmers en metallics wel iets minder. Als je ze droog gaat aanbrengen, krijg je een minder goed resultaat dan wanneer je ze nat aanbrengt. Daarom raad ik aan om even wat fixing spray op je borstel te doen, zo krijg je een veel beter resultaat. Op mijn arm kreeg ik bij de swatches wel een mooie kleur, dus met je vinger aanbrengen en een drukkende beweging op je oog maken is ook een goede tactiek.

Ik vind dit echt allemaal hele mooie kleuren, het enige wat ik raar vind is de kleur ‘Petrol’. Als je naar het palette kijkt dan zou je denken dat dit blauw is, maar wanneer ik hem aanbreng, krijgt het eerder een bruine schijn. Dit vond ik heel spijtig omdat ik graag met blauw had gewerkt.

We kunnen dus (volgens mijn mening) concluderen dat dit palette zeker het geld waard is, de prijs-kwaliteit verhouding is zeker goed. Als je de tips volgt, kan je met dit palette echt veel mooie looks creëren (kleurrijk, natuurlijk, gedurfd,…) voor ieder wat wils.

Heeft iemand van jullie dit palette al uitgetest of zou je hem zelf kopen? Laat het me weten!

btw: als je meer uitleg wilt over de namen dan kan je kijken op Sophie haar YouTube channel! Ze heeft hier namelijk een video over gemaakt.

xo Myrthe

2 gedachten over “Soph make-up revolution oogschaduw palette – review”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s