Beauty

Mijn dagelijkse make-up routine

Mijn make-up collectie is al heel wat uitgebreider vergeleken met vorig jaar. Zoals iedereen heb ik producten die ik elke dag gebruik, maar ook die ik nooit gebruik. Op deze foto kan je zien wat ik (bijna) elke dag gebruik.

Ik begin altijd met een primer aan te brengen. Tegenwoordig gebruik ik de W7 Porefection Pore Minimizer. Die heb ik een maand geleden gekocht voor 9.59 euro via Boozyshop. De bedoeling van deze primer is, zoals de naam zegt, de zichtbaarheid van je poriën verminderen. Zoals bij elke primer zorgt deze er ook voor dat je make-up langer blijft zitten. Daarbij is deze primer van W7 ook cruelty free! Ik ben wel tevreden van deze primer, maar ik zoek toch nog steeds naar iets dat de poriën aan mijn wangen nog meer wegwerkt. De porefection die ik nu gebruik doet dit wel een beetje, maar nog niet hoe ik het zou willen. Iemand suggesties?

Vervolgens breng ik concealer aan onder mijn ogen en op mijn oogleden zelf. Ik gebruik elke dag een heel klein beetje oogschaduw en gebruik nooit een oogschaduwprimer. Concealer gebruiken op je oogleden vind ik een heel goede methode om een goede basis te hebben voor je oogschaduw en het ziet er ook heel egaal uit. Ik gebruik altijd de liquid high camouflage concealer van Catrice (voor 3,59 euro bij de Kruidvat te verkrijgen). Ik heb nooit een andere concealer gebruikt en ben echt super blij met deze. Het is nu al zeker de vijfde keer dat ik een nieuwe heb gekocht omdat hier zo tevreden over ben. Deze concealer heeft echt een goede dekking en ‘verkreukt’ niet onder je ogen. Ik heb de kleur 020 light beige, maar er is ook nog een lichtere variant.

Na de concealer gebruik ik altijd een klein beetje oogschaduw, meestal gewoon een transitiekleur in mijn crease (oogplooi). Tegenwoordig gebruik ik de kleur iced coffee uit het soph x palette. Hier heb ik ook een recensie over geschreven (ga deze zeker lezen als je dat nog niet gedaan hebt). Hiervoor gebruik ik gewoon een fluffy oogschaduwborstel. De oogschaduw creëert wat meer diepte en kleur aan mijn ogen.

Omdat ik dan toch al met mijn ogen bezig ben, breng ik vervolgens mijn eyeliner en mascara aan. Mijn eyeliner hou ik meestal heel simpel met een kleine wing, soms ook zonder wing. Hiervoor gebruik ik de L’Oréal Paris Super Liner Perfect Slim Intens Black Eyeliner (11,99 in Kruidvat).

Voor mijn mascara heb ik een super goede en goedkope mascara gevonden die zorgt voor veel volume en lengte. Deze heb ik ontdekt

dankzij Tati (één van mijn favoriete Youtubers).

Dat is de Essence Volume Stylist 18H Lash Extension Mascara (MAAR 2,99 euro bij Kruidvat). In de mascara zitten verlengende vezels die ervoor zorgen dat je wimpers langer worden.

Als foundation gebruik ik de Wet ‘n Wild Photo Focus Foundation in de kleur soft beige, die kleur is op dit moment wel iets te donker voor mij aangezien ik deze gekocht heb in september. Je kan hem bestellen voor 6.99 euro bij Boozyshop. Ik ken deze foundation ook door Tati, dit is één van haar favorieten en nu dus ook die van mij. Hiervoor heb ik al heel wat foundations uitgeprobeerd maar deze is tot nu toe mijn favoriet. Hij bedekt heel erg goed en houdt ook lang op mijn huid. Als je een droge huid hebt zou ik deze wel niet aanbevelen omdat hij heel matte is en misschien kan uitdrogen waardoor het geen mooi effect heeft op je huid. Ik breng de foundation gewoon aan met mijn beauty blender.

Hierna doe ik mijn wenkbrauwen met de

NYX micro brow pencil in de kleur taupe. Ik vind deze heel handig omdat het een kleine punt heeft waarmee je super nauwkeurig kunt werken en het ook het effect geeft alsof je echte wenkbrauwhaartjes tekent. Dit effect krijg je niet bij een dikkere potlood, punt of poeder. Verder gebruik ik niks, het product blijft heel goed zitten en ik heb dus geen wenkbrauwgel nodig.

Soms gebruik ik de kleur ‘pug’ uit het soph x palette ook als contour, maar dat doe ik niet elke dag. Alleen als ik er zin in heb.

Om ervoor te zorgen dat alles nog langer op mijn gezicht blijft zitten gebruik ik de Essence All About Matt! Fixing Compact Powder (2,99 euro bij Kruidvat). Als je een lichte huid hebt is deze aan te raden, maar bij een donkerdere huid is de poeder wel te wit. Het is dus geen doorzichtige poeder, maar brengt echt een soort witte laag over je gezicht. Voor mij werkt dit nu goed aangezien mijn foundation iets te donker is. Ik ben er zeker van dat er veel betere setting powders zijn, maar mijn budget is niet echt heel groot om duurdere powders te kopen.

Als laatste gebruik ik soms lippenstift om mijn look toch wat meer kleur te geven. Mijn favoriete lippenstiften zijn kiko unlimited double touch in de kleur Satin Ruby Red (8.95 euro) en Milani Amore Matte Lip Creme in de kleur Loved (9.95 euro). De lippenstift van Kiko zit samen met een gloss. Je kan kiezen of je beiden gebruikt of enkel de kleur. Over deze lippenstift komt er binnenkort een review, so stay tuned!

Dit is wat ik dagelijks (of toch bijna dagelijks) gebruik als make-up. Laat me weten wat jullie favoriete producten zijn en of jullie suggesties hebben voor mij!

Hopelijk hebben jullie in mijn lijstje ook leuke producten gezien die jullie eens willen uittesten.

xoxo Myrthe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s