Beauty

GEL TOUCH, gel top-coat in combinatie met gewone nagellak, werkt het? – review

Een maand geleden heb ik eindelijk een basissetje gekocht om zelf gel nagelllak aan te brengen. Maar het probleem is dat je dit enkel kan gebruiken met gel lak en dat wil dus zeggen dat je een heel beperkte keuze hebt aan kleuren. Het aanbod is veel beperkter dan bij een gewone nagellak, plus het is ook veel duurder.

Ik besloot om mijn gel base/topcoat eens uit te proberen op mijn gewone nagellak, wat dus uitdraaide op een echte ramp. De gel trekt dan in de nagellak zelf en creëert een hele rare textuur die er echt niet goed uitziet en daarbovenop niet droogt, zelfs niet met een UV lamp.

Een weekje geleden ging ik shoppen en kwam in de Kruidvat ‘Gel Touch’ tegen van het merk ‘United Beauty’. Zij hadden een gel topcoat die je wel kon gebruiken op je gewone nagellak. Ik dacht eerst dat het te mooi was om waar te zijn, maar besloot om het toch eens uit te proberen. Wie niet waagt, niet wint hé. Ik heb enkel de topcoat gekocht omdat ik al een UV-lamp, maar je kan ook een heel starter pack kopen van hun. De topcoat alleen kost 14.99 bij het Kruidvat.

Als gewone nagellak heb ik de kleur ‘All’s well that ends pink’ gebruikt van Catrice. Ik vind de nagellak van Catrice echt super goed, de borstel heeft de juiste grootte, de kwaliteit is goed en het is heel goedkoop.

Ik begon dus gewoon met een doorzichtige basecoat, liet die eventjes drogen en bracht daarna de kleur aan. Die heb ik dan volgens de instructies 30 minuten laten drogen. De nagellak moet namelijk helemaal droog zijn voordat je de gel mag aanbrengen.

Om het verschil te testen, heb ik de gel nagellak maar op één hand aangebracht. Maar werkte het nu echt of kreeg ik weer dat rare bubbel effect? Het werkte! Je moet er wel voor zorgen dat je een gel cleanser en stofvrije doekjes in huis hebt. Wanneer je de gel laat drogen onder de UV-lamp komt er namelijk altijd een vochtig laagje over de nagel, die dus voor vlekken, deukjes en plakkende stofjes zorgt. Daarom moet je er dus eens overgaan met een gel cleanser. Je kan ook reinigingsdoekjes van het merk zelf kopen voor 5.99 euro. Maar ik had dus al gel cleanser in huis en heb daarom dat gebruikt.

Het verschil na een week is heel duidelijk.

Aan de linkerkant zie je dus dat de gel echt helpt. De nagels glanzen veel meer en de kleur houdt veel beter. Aan de rechterkant zijn er al stukjes van de kleur af.

Ik ben dus heel tevreden over het resultaat, de topcoat werkt echt als een gel. Het ziet er wel anders uit wanneer je een gel nagellak gebruikt. Het is dus eigenlijk je eigen keuze of je liever het beperkte aanbod van de gel-lak gebruikt of liever werkt met gewone nagellak en er deze topcoat over doet. Maar je kan natuurlijk ook afwisselen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s