Beauty

Kruidvat originals – REVIEW

Al twee weken ben ik enkele producten van Kruidvat Originals aan het testen. Er zijn nog veel meer producten in het assortiment die je allemaal voor een goedkoop prijsje in het Kruidvat kan vinden. Zo is er bijvoorbeeld ook komkommermelk, andere maskers,… Ik heb zelf vier producten uitgekozen die ik eens wou proberen.

Over het rozenwater had ik al veel positieve reactie’s gehoord en mijn mama zei dat haar collega’s hetzelfde zeiden. Het rozenwater dient als reiniging en verfrissing van je gezicht. Zo kan het bijvoorbeeld de laatste restjes make-up verwijderen die zijn achter gebleven of andere vuiligheden die op je gezicht achterblijven. Aangezien dit rozenwater zo goedkoop is, ben ik vrij zeker dat er amper echte rozenwater inzit. Echt rozenwater is veel duurder. De geur en de kleur zijn waarschijnlijk niet natuurlijk. Doordat het zo geparfumeerd en geconcentreerd met kleurstof is, is het geen goed idee voor iedereen om te gebruiken. Als je een gevoelige huid hebt zoals ik, zou ik het niet wagen. Als je hier geen last van hebt, dan is het zeker een leuk product. Je voelt echt de verfrissing en er komt altijd wel wat vuiligheid af. Het rozenwater kost 1,99 euro voor 300 ml.

Vervolgens heb ik elke avond de oogcrème met granaatappel gebruikt. Dit is een revitaliserende oogcrème. Eigenlijk is het meer voor een oudere huid met rimpels, maar ik heb voor deze gekozen omdat ik een heel gevoelige huid heb. Hier kon ik dus weinig mis mee doen, want ogen zijn best delicaat. Ik vond dat het vooral goed hielp tegen wallen, soms had ik de ochtend erna zelfs helemaal geen wallen. Het maakte mijn oogleden en de zone er rond ook heel zacht. Dit is zeker een aanrader voor iedereen! Je hebt ook keuze uit nog twee andere oogcrèmes: een hydraterende en ééntje met aloë vera. Ze kosten alle 3 1,99 euro en je krijgt 25 ml product.

Mijn favoriete product is de scrub met abrikozen. Deze ruikt heel lekker, maar wel sterk. Het kan zijn dat sommige mensen niet tegen deze geur kunnen. De scrub werkt heel goed voor mij en heeft geen negatief effect op mijn gevoelige huid. Om hem te gebruiken moet je je gezicht een beetje vochtig maken en daarna inmasseren. Vermijd wel de omgeving rond je ogen. Na de eerste keer voelde ik al een groot verschil en was mijn huid super zacht, precies een baby velletje! Deze kost ook 1,99 euro voor 100 ml. Er is nog één andere scrub met tea tree.

Om te eindigen heb ik ook een peel-off masker uitgeprobeerd. Dit was een tegenvaller voor mij.

Het peel-off masker zou verfrissend moeten werken. Dat was voor mij dus helemaal niet zo. Als je naar de ingrediënten kijkt zie je dat er alcohol in zit. De hoeveelheid alcohol is volgens mij veel te hoog, het prikt heel fel en de geur is zo sterk dat je ogen beginnen te prikken. Ik heb er wel telkens op gelet dat ik het niet te kort bij mijn ogen aanbracht, maar dat helpt niet. Het masker is te veel geparfumeerd. Positief is dat het wel makkelijk is om terug van je gezicht te trekken, het peelt heel makkelijk af. Nadat ik het gebruikt had, heb ik voor 2 uur grote rode plekken op mijn gezicht gehad en een dag erna waren die plekken heel droog geworden. Misschien kan het voor een gewone huid wel werken, maar voor mijn gevoelige huid zeker niet. Ik ga het daarom niet meer gebruiken.

Met de Kruidvat originals is het een hit or miss voor mij, het ene product werkt en het andere niet. Hangt natuurlijk van je huidtype af! Dit zijn trouwens niet alle producten die ze in de aanbieding hebben, er is ook dag en nachtcrème, massageolie,… neem zeker een kijkje op de website of in de winkel! Voor zo’n lage prijs kan je het wel eens uit proberen natuurlijk.

xoxo Myrthe

Een gedachte over “Kruidvat originals – REVIEW”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s