Beauty

10 tips&tricks voor geslaagde make-up

Iedereen doet zijn make-up anders. Voor de ene werkt die manier goed, voor de andere minder. Maar wat als je geen enkele manier vindt die werkt voor jou? Of dat het gewoon niet lukt?

Ik heb daarom 10 tips en tricks opgeschreven die je kunnen helpen met het aanbrengen en behouden van een goede make-up look!

1. Eyeliner aanbrengen met je ogen open

Vaak zie ik mensen eyeliner aanbrengen terwijl ze het ene oog dicht houden en het andere open. Persoonlijk hanteer ik liever een andere aanpak. Ik vind het veel handiger om mijn ogen gewoon open te houden. Als je je ogen een klein beetje meer toe doet, maar net genoeg open dat je nog ziet, is het heel handig om eyeliner aan te brengen. Hierbij ga je best zo dicht mogelijk met je gezicht bij de spiegel staan en steun je je elleboog op een verhoogje zodat je arm stevig staat. Zo kan je met je pols mooi een lijn trekken kortbij de rand van je ooglid en zie je zelf al wat het resultaat is als je je oog opendoet.

2. Meer volume in je wimpers

Er bestaan veel mascara’s die beloven dat ze je wimpers meer volume zullen geven. Spijtig genoeg,werkt dit niet altijd. De manier van aanbrengen kan hierbij een grote rol spelen. Wanneer je je mascara aanbrengt ga je best niet recht naar boven. Zig zag een beetje wanneer je je mascara aanbrengt. Zorgt dat je genoeg wrijving hebt tussen de wimpers en het kwastje en begin helemaal vanonder aan je ooglid. Zo krijg je een heel mooi en vol resultaat.

3. Last van wallen? Gebruik de juiste concealer!

Je wist het of niet, maar er bestaan TWEE soorten concealers. De ene is om plekjes te verbergen, de andere kan je gebruiken om bepaalde delen van je gezicht op te helderen en dus ook om wallen weg te werken. Om je wallen weg te werken of bepaalde delen van je gezicht in de aandacht te zetten, gebruik je best een concealer die een tint lichter is dan je huid. Dit werkt dan als een highligther, maar zonder het glitterend effect. Zelf gebruik ik de liquid concealer van Cartrice. Om ervoor te zorgen dat je concealer goed blijft zitten, kan je erover gaan met een transparante poeder.

4. Bots je perongeluk met je mascara tegen je neus? Geen paniek!

Het kan wel eens gebeuren dat er wat mascara komt op mijn oogleden, mijn wang of mijn neus. Vroeger deed ik dat dan onmiddelijk af door erover te wrijven of door een watje te nemen, het nadeel is dat je dan zwarte/grijze vlekken krijgt die nog erger zijn dan dat zwart klein puntje dat er daarvoor was. Best laat je het gewoon even opdrogen en krab je het na 5 minuutjes gewoon af, niks meer te zien!

5. No more oily face

Na een paar uur make-up dragen, kan het wel eens gebeuren dat je gezicht er wat vettig uit begint te zijn. Dit gebeurt vooral in de T-zone. Hiervoor kan je blotting paper gebruiken, maar dit heb je natuurlijk niet altijd bij de hand of zelfs niet gekocht. Hiervoor kan je gewoon toiletpapier gebruiken. Ze zijn gemaakt van hetzelfde materiaal en absorberen dus beide even goed. Duw het papier zachtjes over de delen van je gezicht die er wat vettig uit zien en klaar. Als dat niet helpt, kun je er met wat matte poeder over gaan.

6. Natuurlijke wenkbrauwen

Niks belangrijker dan je wenkbrauwen , zij bepalen namelijk de ‘look’ van je gezicht. Maar hoe zorg je nu dat ze er natuurlijk uitzien terwijl je er toch make-up voor gebruikt? Best gebruik je een heel dun potloodje. Maak hiermee heel lichte streepjes en volg de vorm van je wenkbrauw en de richting waarin de haartjes groeien. De buitenkant van je wenkbrauw moet altijd donkerder zijn dan het binnenste deel. Het ziet er vanzelfsprekend niet natuurlijk uit als je je hele wenkbrauw compleet hebt ingekleurd. Een goede overgang is daarom belangrijk.

7. Niet genoeg pigment

Soms kan het gebeuren dat je oogschaduw niet erg gepigmenteerd is. Dit kan goed zijn voor een natuurlijke look. Maar als je toch wat meer kleur wilt, kan je eerst witte eyeliner op je ooglid aanbrengen. Dit maakt de oogschaduw die je erover aanbrengt intenser.

8. Too much blush

Als je blush aanbrengt, is het mogelijk dat het net iets te fel is of dat het er niet natuurlijk uitziet. Om dit te voorkomen kan je eerst wat blush aanbrengen en dan pas je foundation erover. Zo krijg je toch een effect en lijkt het alsof de blush natuurlijk is.

9. Grotere ogen?

Om je ogen groter te doen lijken, kan je een lichte kleur of een highlighter aanbrengen net onder je wenkbrauwen. Een andere manier is om witte eyeliner te gebruiken op je onderste ooglid.

10. Oefenen!

Om echt goed te worden in make-up, moet je gewoon heel veel uittesten en oefenen. Je ontdekt zelf wat het beste bij jou werkt en wat je leuk vindt. Hiervoor hoef je natuurlijk niet alle regeletjes te volgen of te doen wat iedereen mooi vindt. You do you! En: oefening baart kunst πŸ˜‰

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s