Bullet journal

Bullet-journal set-up maart

Bullet journal, wat is dat?

Sinds enkele weken heb ik een bullet journal. Bullet journals bestaan eigenlijk al vrij lang, maar sinds kort is het een ware hype geworden. Een bullet journal is een agenda die je zelf kan ontwerpen. Origineel was een bullet journal gewoon een notitieboekje dat je zelf omtoverde tot een agenda, maar er bestaan ook bullet journals die voorgedrukte bolletjes op hun papier hebben. Dit maakt het makkelijker om alles netjes te maken en af te meten.

Zelf heb ik een voorgedrukte bullet journal van het merk ‘mus’. Deze heb ik gekocht op bol.com voor 12,99 euro. Het boek komt samen met een gids voor bullet journal beginners. Hier staan enkele voorbeeldjes in, maar ook headers en dividers en nog meer tips. Deze journal van Mus is te verkrijgen met verschillende covers, neem dus zeker een kijke op bol.com, want ze zien er allemaal heel leuk uit!

De kwaliteit van deze bullet journal vind ik persoonlijk wel goed, maar het kan altijd beter. De cover is heel stevig en dat is zeker een positief punt. Het enige negatieve vind ik dat de inkt vlug doordrukt op je pagina’s. Een ander nadeel is dat het boek niet helemaal plat is ingebonden. Een platte journal lijkt me handiger om mee te werken. Verder is het een hele leuke journal, de puntjes op de bladzijdes zijn niet te fel zichtbaar en hebben een goede afmeting.

De voorgedrukte pagina’s in het begin van het boek kan je zien als een voor- en nadeel. Het voordeel is dat je deze wereldkaart al niet zelf moet gaan tekenen. Maar enkele andere voorgedrukte tekeningen of vakjes gebruik ik zelf niet en dat is zonde van de pagina’s. Dit is natuurlijk heel persoonlijk en hangt van persoon tot persoon af.

Mood tracker

Het internet staat vol leuke ideetjes om je bullet journal mee te vullen. EΓ©n van mijn favorietjes was een mood tracker, ook wel gekend als ‘my year in pixels’ Het systeem is heel simpel. Je tekent kleine vakjes voor elke dag van de maand en je geeft elke dag een kleurtje naargelang je je voelt. Zo kan je op het einde van het jaar zien, hoe je je op dat moment van het jaar voelde. Er bestaan nog een heleboel andere mood trackers, maar ik gebruik deze. Zoals je kan zien heb ik mijn bullet journal pas gekocht in februari, dus voor januari heb ik mijn mood tracker spijtig genoeg niet kunnen invullen.

Movies to watch

Omdat ik een echte filmfreak ben, hou ik een lijstje bij met films die ik nog moet of wil kijken. Wanneer ik dan een film gezien heb, kleur ik het vakje in.

Als ontwerp heb ik gekozen om een soort kast te tekenen met allemaal film clipboards. Dit vond ik heel erg leuk omdat het past bij het thema en het onmiddelijk duidelijk is waarover het gaat.

Dit vind ik ook net zo leuk aan bullet journalling, je kan alles netjes bijhouden en toch creatief bezig zijn. No rules!

Happy birthday

Het laatste algemene overzicht (dus niet afhankelijk van maand tot maand) is en verjaardagskalender.

Voor elke maand heb ik de dag en de naam van de persoon erbij geschreven.

Ik heb in mijn agendagedeelte wel telkens op de dag zelf de verjaardag nog eens genoteerd.

Maart

Voor elke maand ga ik een soort titelpagina maken. Hierin maak ik duidelijk welk ‘thema’ ik voor deze maand ga gebruiken. Een thema is in mijn bullet journal de opmaak van die maand. Je zal op de volgende foto’s zien dat dezelfde kleuren en tekeningen terugkomen.

Instagram tracker

Op sociale media ben ik vooral actief op Instagram. Ik vind het dan ook handig om bij te houden hoe mijn volgers-aantal groeit en hoeveel likes ik krijg op een foto. Daarom hou ik dit bij voor Instagram op deze pagina. Voor elke maand ga ik dit apart doen met een overzichtje per week. In de linkerkolom hou ik het aantal volgers bij, in de rechterkolom het aantal likes. Hoe vaak ik dit dit doe per week heb ik nog niet echt bepaald, maar ik denk dat ik vanaf april het telkens op het begin en het einde van de week ga noteren.

Het aantal likes kan natuurlijk voortdurend veranderen, daarom noteer ik er ook de evolutie bij.

Agenda

Dit is de structuur die ik als agenda gebruik. Zoals ik dus al zei zie je het groen en het paars van de titelpagina hier terugkomen.

In mijn agenda hou ik alle afspraken bij. Voor elke soort gebruik ik een andere kleurtje. Zo zie je voor verjaardagen een geel bolletje en voor feestjes een paars bolletje. Buiten de dagen van de week heb ik ook een to-do lijstje, een overzicht van de inkomsten en uitgaven en enkele redenen die mij blij maakten in die specifieke week.

Een maand in foto’s

Na elke maand maak ik een overzichtje met foto’s die deze maand samenvatten. Voor maart heb ik dat nog niet gedaan omdat de maand nog niet om is. Maar op de foto zie je dat ik het wel al gedaan heb voor februari.

Ik vind foto’s altijd heel leuk en vond het daarom een goed idee om ze ook in mijn bullet journal te gebruiken.

Wat gaan we eten?

Elke dag kwam dezelfde vraag boven: ‘wat eten we vandaag?’ Daarom heb ik samen met mijn gezin besloten om elke week een overzicht te maken (op voorhand) met wat we elke dag gaan eten. Het is heel handig omdat je de dag zelf niet meer moet beslissen en je kan alle boodschappen op hetzelfde moment doen.

Op enkele lege pagina’s of pagina’s waar inkt op doorgedrukt was, heb ik een quote geplakt. Dit is een goede oplossing om deze pagina’s toch te gebruiken en tegelijk je bullet journal op te fleuren.

Ik weet nog niet of ik april helemaal hetzelfde zal opbouwen, daar volgt nog een blogpost over!

Waarschijnlijk ga ik nog een paar aparte trackers en lijstjes toevoegen, maar welke weet ik nog niet. Genoeg inspiratie op het internet πŸ˜‰

Bedankt voor het lezen

xoxo Myrthe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s