Beauty

Chocolate palette golden bar – review

Bijna een maand geleden was mijn verjaardag en natuurlijk kreeg ik veel make-up. Dit palette was één van mijn cadeautjes (thanks to Debbie en Dante!). Het is één van de vele choclate bar palettes van het merk I heart make-up. Een zeer betaalbaar merk. Je kan de chocolate bar palettes kopen in de Kruidvat en op Boozyshop. Voor dit palette betaal je 9.99 euro bij de Kruidvat en 9.95 op Boozyshop, een echt koopje dus!

4.jpg

Dit oogschaduwpalette is een mix tussen matte en shimmer oogschaduws, maar bestaat vooral uit shimmers. Dit vind ik jammer. Het is moeilijk om alleen met shimmers een hele look te creëren. Daarom mis ik toch een paar matte kleuren . Met enkel shimmers heb je sowieso andere palettes of oogschaduw nodig.

Van de naam van het palette en de namen van de kleuren kan je afleiden dat ze geïnspireerd zijn door chocolade (vanzelfsprekend). Ik vind het hele leuke kleuren en de pigmentatie zit meestal goed. Het is niet het meest gepigmenteerde oogschaduw palette dat ik al heb getest, maar het is zeker niet slecht. Bij de ene kleur is het al wat beter dan bij de andere. Ik vind het zeer spijtig dat er niet meer matte kleuren bij zitten, want ik vind de kleuren heel leuk maar ik kan ze nooit echt gebruiken om een hele look te creëren. Meestal gebruik ik maar één kleur van dit palette samen met andere palettes. Ik vind het moeilijk om iets te creëren met de donkere shimmers, dit ga ik nog moeten uitzoeken. Ik ga het nog eens zeggen, ik had dit palette 10x beter gevonden als de donkere kleuren matte waren.

Een goed trucje om de kleuren intenser te maken is setting spray gebruiken. Als je gewoon wat setting spray op je borsteltje spuit en daarna de oogschaduw aanbrengt is deze veel gepigmenteerder en houdt hij ook beter. Dit is niet aan te raden voor de matte kleuren of kleuren die je wil gaan blenden. Maar om een shimmer aan te brengen op je ooglid is dit zeker een goed trucje om de kleur intenser te maken!

DSCN2103.JPGDeze foto kon je al zien op mijn Instagram. De shimmer die je ziet komt van dit palette. Voor de andere delen (matte) heb ik het Soph x Make up revolution palette gebruikt. Zoals je ziet kan je heel makkelijk verschillende oogschaduw palettes samen gebruiken. Dit vond ik zeker nodig bij dit palette. Bij het aanbrengen van de shimmer merkte ik wel een beetje fall-out, maar niet extreem.

Ik heb hier geprobeerd om een heel natuurlijke look te maken. Als shimmer gebruikte ik de kleur Ribbon. Dit is een lichtroze kleur die ik echt heel mooi vind! De mattes zijn strawberry sweets, iced coffee en tiramisu van het Soph x Make-up revolution palette.

Als je een klein budget hebt en je houdt van shimmers is dit palette zeker geen miskoop! Denk er wel aan dat het moeilijk is om een hele look te creëren. Er zijn nog andere varianten van het chocolate bar palette te koop bij Kruidvat en Boozyshop, dus deze kan je zeker samen combineren als je fan bent van deze palettes!

Bedankt om te lezen en tot nog eens!

xoxo Myrthe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s