Beauty

Kruidvat originals DIY bodycream kit – review

DSCN5375.JPG

De DIY bodycream kit van Kruidvat Originals stond al even in mijn kast. Met deze kit kan je zelf een bodycrème maken, ongeveer toch ;). In de kit zit 200ml bodycrème met kokosolie, een klein potje en een spateltje. De bodycrème zorgt voor voeding, bescherming en hydratatie. De crème op zich maakt je huid heel zacht en het ruikt naar kokos. Dit vind ik een heel aangename geur, maar dat is natuurlijk persoonlijk! Je kan de bodycrème gewoon gebruiken zonder extra ingrediënten toe te voegen, maar je kan de crème persoonsgericht maken door er extra natuurlijke ingrediënten bij toe te voegen. Bijvoorbeeld suiker, olijfolie, cacao poeder,… Suiker kan je gebruiken als peeling.

DSCN5381.JPG

Aan de zijkant van de doos staan er enkele ingrediënten die je kan toevoegen. Bij elk ingrediënt staat ook het nut en hoeveel je moet toevoegen. Zoals je kan zien op de foto is olijfolie voedend en moet je een 1:1 verhouding gebruiken. Dit ingrediënt heb ik zelf uitgetest. Om te beginnen moet je de kokosnoot crème in het potje doen, vervolgens voeg je het ingrediënt toe en daarna goed mengen. Als je crème goed gemengd is kan je ze onmiddellijk gebruiken. Als je na het gebruik nog product over hebt, mag je het wel niet bewaren.

Ik vond het vrij moeilijk om de juiste verhouding te vinden en het voldoende te mengen. Er bleef precies veel olijfolie ongemengd. Bij het gebruik van het product voelde ik dat wel niet. Het trekt vlug in je huid en ruikt heerlijk naar kokosnoot. Ik merkte niet echt een verschil aan mijn huid, ze was niet echt zachter geworden.

DSCN5407.JPGHet concept vind ik wel heel leuk. Maar voor mij persoonlijk is het niet echt iets dat ik vaak zou gebruiken. Er kruipt best veel tijd in. Het lijkt me wel leuk om samen op een girls night te doen of als je een jongere dochter (of zoon) hebt om als activiteit op een verjaardagsfeestje te doen. Het lijkt me wel fijn als je het ook als gezichtsmasker kon gebruiken, maar met mijn gevoelige huid durfde ik dit niet uit te proberen.

Als je zelf aan de slag wilt gaan met deze kit dan kan je hem kopen voor maar 4,99 bij Kruidvat. Dat is het zeker waard! Je krijgt 200 ml aan product, een potje en een spateltje.

Bedankt om deze blogpost te lezen!

xoxo Myrthe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s