Beauty

Yves Rocher Super Mat 12H foundation Zero Shine – review

Hallo allemaal!

Na een drukke periode ben ik er weer met een nieuwe review. Deze keer testte ik een foundation van Yves Rocher uit. De Super Mat 12h foundation Zero Shine. Een vriendin van mij is helemaal fan van deze foundation, dus besloot ik om het een kans te geven. Het is al lang geleden dat ik nog een product kocht van Yves Rocher. Doordat ik vorig jaar een allergische reactie kreeg op hun micellaire reinigingsgel was ik toch wat aan het twijfelen.

53202201_315920409276197_6658712898224783360_nDe verpakking

De verpakking vind ik heel mooi! Het is strak en simpel doordat er enkel wit en zwart gebruikt werd samen met de kleur van de foundation. Ik ben wel fan van deze minimalistische verpakking.

De foundation zit in een tube van 30ml. Een tube vind ik heel handig en het is ook nog eens hygiënisch. De verpakking is al goedgekeurd dus!

De kleur

Het was vrij moeilijk om een match te vinden voor mijn huid. Ik heb eerder een neutrale ondertoon, maar die keuze was er niet echt. De mogelijkheden waren rosé, beige en doré. Bij elke ‘soort’ kon je kiezen tussen 100, 200 en 300. Dus rosé 100 is lichter dan rosé 200. Ik ging voor de kleur beige 100 omdat ik geen roze ondertoon heb en doré veel te donker ging zijn. Maar ook deze kleur was iets te donker voor mij. Het kleurenaanbod vind ik daarom een grote tegenvaller. Er zijn ook geen opties voor een hele lichte of donkere huid. Geen inclusiviteit dus…

52684490_2117111338382815_1557018575007383552_n.jpg

Het gebruik en resultaat

De tube is heel makkelijk te gebruiken. De foundation is wel heel vloeibaar, dus je moet opletten dat je niet te veel product in één keer uit de tube duwt. Het viel me onmiddellijk op dat er een parfum/geur aan de foundation is toegevoegd. Ik ben niet zo’n fan van geuren in foundations, ik vind het niet echt aangenaam en het is ook nog eens slecht voor je huid. Het is wel makkelijk om de foundation te blenden en te verspreiden over je gezicht. De dekking viel dan weer tegen. Ik ben fan van een goed dekkende foundation en dat doet deze helemaal niet. De rode vlekken op mijn gezicht waren nog duidelijk zichtbaar. Het is wel een goede foundation als je gaat voor een meer natuurlijke look! Mat is de foundation zeker, dat is heel handig als je een vette huid hebt. In de foundation zitten namelijk poeders zoals Baikalpoeder voor een matterende en balansherstellende werking. Als je last hebt van een glimmende huid, dan is deze foundation een aanrader. Verder belooft de foundation 12 uur te blijven zitten. In combinatie met de primer en de setting spray die ik altijd gebruik, bleef de foundation toch een behoorlijke tijd goed zitten. Na enkele uren merkte ik wel dat de droge plekjes op mijn gezicht erg benadrukt werden door de foundation, dit is door het matterende effect. Op de vettige zones in mijn gezicht was er geen probleem.

Conclusie

52877928_2118071835150683_8470451951899770880_nVoor mij is deze foundation geen topper. Er is geen goede dekking, weinig kleurselectie en er is geur aan toegevoegd. Het zou wel een goede foundation voor je kunnen zijn als je houdt van een lichte dekking en je een matterend effect wenst. Houd er rekening mee dat dit foundation is voor een gemengde of vettige huid. Voor een droge huid zou ik deze foundation niet aanraden, dan gaat het er te poederig en droog uitzien. Je kan de foundation verkrijgen in de Yves Rocher winkels of op hun webshop voor 15.90 euro. Momenteel is er een korting van 50% online, dus voor 7.95 euro is hij van jou.

Bedankt om deze blogpost te lezen!

xoxo Myrthe

2 gedachten over “Yves Rocher Super Mat 12H foundation Zero Shine – review”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s