Beauty, Lifestyle

10 simpele tips voor een mooie huid

Veel mensen vergeten dat je huid het grootste orgaan is van je lichaam. Daarom is het dus cruciaal om er goed zorg voor te dragen. Zoals jullie weten heb ik een grote passie voor make-up. Ik vind make-up superleuk omdat je hier zoveel mee kan doen. Vaak vergeet men dat een verzorgde huid de eerste stap is naar een geslaagde make-up look. Het is natuurlijk eens zo leuk als je ook zonder make-up helemaal kan stralen! Daarom zocht ik de 10 belangrijkste tips voor jullie uit.

1 Gezonde levensstijl

Alles wat een slechte invloed heeft op je gezondheid, heeft ook een slechte invloed op je huid. Denk dan aan voedsel zoals frietjes, chips, cola,… maar ook roken of alcohol. Je huid is eigenlijk een weerspiegeling van je levensstijl. Alles wat je doet heeft een invloed op je huid. Zo ontstaan bijvoorbeeld wallen meestal als je vermoeid bent. Natuurlijk kan je hier en daar nog wat zondigen! Maar zoek een goede balans in je levensstijl.

healthy lifestyles
bron afbeelding: http://www.manorsurgery.co.uk

2 Sporten

Deze tip sluit aan bij de vorige. Bij een gezonde levensstijl hoort sporten en ook dit is goed voor je huid. Tijdens het sporten stimuleer je je bloedcirculatie en vermindert je stressniveau. Als je niet zo’n sportief persoon bent, is het voornaam om iets te zoeken wat je zelf leuk vindt.

3 Drink veel water

benefits-of-drinking-water
bron afbeelding: http://www.medicalnewstoday.com

Dit is een tip die je overal wel hoort, maar het is ook ECHT noodzakelijk. Om je huid in goede conditie te houden is voldoende hydratatie noodzakelijk. Drink daarom minstens 1,5 liter water per dag. Hierdoor hydrateer je je lichaam van binnenuit. Veel water drinken is niet alleen goed voor je huid: je kan je er beter door concentreren, je valt sneller af, voorkomt blessures, je presteert beter,… alleen maar voordelen!

 

4 SPF

SPF staat voor ‘Sun Protection Factor’. Dit houdt dus uv-stralen tegen. Tijdens sombere regenachtige dagen denken we hier vaak niet aan, maar ook dan zijn er uv-stralen. Deze stralen hebben een invloed op je huid. Daarom is het belangrijk om altijd je huid te beschermen. Hiervoor kan je een crème gebruiken met SPF. Er bestaat ook make-up met SPF. Let wel op dat je huid hier niet gevoelig aan is. Sommige mensen krijgen puisten door het gebruik van SPF op hun gezicht (ik ben er één van). Er zijn verschillende soorten SPF die misschien beter bij jouw huid passen. Daarom is het handig om voor jezelf uit te zoeken wat werkt voor jou.

5 Gebruik make-up en verzorgingsproducten die parfumvrij zijn

In vorige blogposts heb ik al aangehaald dat ik geen fan ben van producten waar parfum aan is toegevoegd. Geurstoffen maken je huid namelijk geïrriteerd en gevoelig. Het is vooral een probleem als je al een gevoelige huid hebt. Voor mensen met een gewone huid kan het een minder grote invloed hebben, maar het is nog steeds een no-go voor mij.

6 Reinig je huid

Je gezicht reinigen is één van de invloedrijkste stappen bij huidverzorging. Gebruik hierbij producten die geschikt zijn voor jouw huidtype. Als je make-up draagt kan deze je poriën doen verstoppen en de huidveroudering versnellen. Reinig daarom elke avond je gezicht. Je wordt ook dagelijkst blootgesteld aan vervuiling en talg. Je reinigt je huid dus ook best als je geen make-up draagt.

81PoruW1oRL._SY355_
Dit is een Clarisonic

Het zou ideaal zijn als je je huid twee keer per dag reinigt: s’morgens en s’avonds. S’morgens breng je een dagcrème aan en s’avonds verwijder je je make-up en vuil van je gezicht + een nachtcrème aanbrengen. Een nachtcrème gebruiken heeft pas nut als je je gezicht gereinigd hebt. Om je poriën nog extra te reinigen kan je een speciale borstel gebruiken zoals de Clarisonic of de VisaPure.

7 Was je kwasten

Deze tip is vooral voor make-up gebruikers. Eigenlijk zou je je make-up kwasten één keer per week moeten wassen (stiekem doe ik dit niet, schuldig!). Er zitten namelijk veel bacteriën in die je vervolgens op je huid aanbrengt, niet goed dus! Om je kwasten te wassen heb je geen speciale productjes nodig. Babyshampoo of een milde shampoo zijn al voldoende!

8 Ken je huid

Mensen verschillen op alle mogelijke manieren en onze huid is er één van. Heb je een gevoelige, een vette of een droge huid? Afhankelijk van je huidtype kan je bepalen welke producten jij moet gebruiken.

Een droge huid heeft behoefte aan een hydraterende crème. Een vette huid heeft daarentegen meer baat bij een Normaderm dagcrème. Gebruik altijd gepaste producten voor jouw huid, anders kan je je huid onnodig irriteren of doen uitdrogen.

skin-types1

9 Blijf eraf

Deze tip lijkt heel simpel, maar het is toch niet zo makkelijk. Geef toe, het is soms echt te verleidelijk. Zeker als er een joekel van een puist in het midden van je kin staat… maar denk eraan dat er op je handen superveel bacteriën zitten. Door die bacteriën kunnen er nieuwe puisten of irritaties ontstaan en zo kom je terecht in een vicieuze cirkel. Het is dus beter om je gezicht gewoon met rust te laten.

10 No stress

Het is niet altijd even makkelijk om stress te vermijden, maar het is wel nodig. Niet alleen voor je huid, maar ook voor je gezondheid in het algemeen. Zorg ervoor dat je genoeg rust hebt. Een beetje me-time is hier perfect voor en die me-time kan bijvoorbeeld een leuk maskertje aanbrengen zijn (en dat is dan nog eens extra goed voor je huid!). Sporten is ook zeker een aanrader. Let erop dat je voldoende slaap hebt want s’nachts kan je huid zich herstellen en dat kan pas optimaal werken bij voldoende slaap. Denk soms eens aan jezelf!

Zo dat waren mijn 10 tips die zorgen voor een mooie huid! In deze post heb ik niet echt producten besproken die je kan gebruiken. Indien je hier ook graag iets over zou willen lezen op mijn blog, laat het me dan zeker weten. Hopelijk heb je iets bijgeleerd na het lezen van deze post!

Heb je nog andere leuke tips? Let me know!

Bedankt om deze blogpost te lezen

xoxo Myrthe

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s