Beauty

Hoe kies je de juiste foundation?

Hoe kies ik de juiste foundation? Deze vraag krijg ik vaak. Het is niet zo makkelijk om de juiste foundation uit te kiezen. De keuze is groot. Er zijn zoveel kleuren, zoveel merken en die merken hebben dan ook nog eens verschillende producten. Het is niet alleen de kleur die belangrijk is, er zijn meerdere factoren waarbij je rekening moet houden.

De dekking

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur. De één gaat liever voor een natuurlijke look, de ander voor full glam of alles wat ertussen hoort. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de dekking van je foundation. Als je eerder fan bent van een natuurlijke look, past een lichte dekking meer bij jou. Je kan de foundation met een lichte dekking dan nog combineren met een concealer om oneffenheden weg te werken.

Als je eerder voor full glam gaat, dan zou je eerder naar de medium en full coverage foundation moeten gaan. Let hierbij wel op dat je niet teveel product gebruik, dit kan zorgen voor een cakey effect. Doordat je een beetje een ‘masker’ op je gezicht aanbrengt, is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat er terug wat leven in je gezicht komt. Combineer daarom je full coverage foundation met wat blush en bronzer.

De formule

Er bestaan allerlei foundations: poeders, vloeibaar, cushions,… Om te weten wat het beste bij jou past is het belangrijk om ze allemaal eens uit te testen. Een poeder foundation zou ik persoonlijk niet aanraden bij een droge huid. Voor een vette huid is dit perfect. Ze verminderen glans, absorberen overtollig talg en voelen licht aan. Doordat poeder foundation niet in je poriën kruipt, zijn ze heel handig als je een gevoelige of onzuivere huid hebt.

2198741Wie een droge huid heeft, gebruikt beter crème foundation. Vergis je niet, dat is niet hetzelfde als vloeibare foundation. Crème foundation is iets vaster dan vloeibare foundation. Crème foundation voorkomt dat je schilfertjes en droge plekken krijgt. Een voorbeeld van een crème foundation is de Hypoallergene crème foundation van La Roche-Posay.

Bij een normale huid kan je eigenlijk kiezen voor welke foundation je gaat, het beste is een vloeibare foundation. Het zou kunnen dat een poeder je huid te droog gaat maken of dat een crème je huid vettiger maakt. Dit is eerder een kwestie van zelf eens te testen wat het beste bij je huid past en waar jouw voorkeur naartoe gaat.

De kleur (en ondertoon)

how-to-choose-the-right-foundation-shadeDe juiste kleur kiezen is ook een heel belangrijke factor in de zoektocht naar de perfecte foundation. In een vorige blogpost kon je al lezen hoe je de ondertoon van je huid kon bepalen. Dit is niet alleen belangrijk als je de juiste kleur lippenstift wilt kiezen, maar ook bij foundation. De beste truc is om je foundation te testen op je kaaklijn. De foundation moet namelijk matchen met je gezicht en je hals. Anders krijg je soms een lelijke streep of moet je je foundation ook in je hals aanbrengen. Dat is niet zo handig. Je doet dit best in natuurlijk licht. Als je denkt de juiste match gevonden te hebben, breng je de foundation ook een beetje aan op je wang en voorhoofd. De kleur die hier het best bij aansluit is jouw kleur! Hou dus ook rekening met je ondertoon. Het zou wel kunnen dat je foundation niet te licht of te donker is, maar de ondertoon is misschien fout. Als je twijfelt aan je ondertoon, ga je best voor een neutrale ondertoon. 

De finish

GUEST_34c331d1-b67a-41da-b2e6-4178992e4bce

Ook dit stem je best af op je huidtype. Er zijn verschillende finishes (afwerkingen): matt, dewy, fluweel,… keuze genoeg! Maar welke finish past bij welk huidtype? Een matte foundation gebruik je best niet op een droge huid, hierdoor ontstaan er vlug droge lijntjes en plekken op je gezicht. Gebruik dan eerder een dewy of fluwele foundation. Bij een vette huid kan je wel gaan voor een matte foundation. Dit zorgt ervoor dat je huid niet te fel gaat glanzen door de dag. Als je een dewy foundation gaat combineren met een vette huid, gaat je huid er heel snel heel vettig uitzien. Je kan ook gewoon gaan voor een afwerking die jij mooi vindt! Je moet niet altijd de regeltjes volgen. Daarom is het belangrijk om zelf uit te testen wat werkt voor jou en je huid.

Als je rekening houdt met al deze factoren ga je zeker jouw perfecte foundation match vinden! Het is belangrijk om vooral veel uit te proberen en te kijken wat het beste werkt voor jou. 

Bedankt om deze blogpost te lezen!

xoxo Myrthe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s