Persoonlijk

Ik stop met mijn opleiding.

Na een lange tijd ben ik er weer. Sorry voor mijn lange afwezigheid!

Zoals jullie konden volgen op mijn Instagram zat ik 10 dagen in Amerika om een roadtrip te maken samen met mijn fantastische medestudenten en lector. Een blogpost hierover volgt later nog dus stay tuned!

DSCN6227.JPG
Hier alvast een leuke preview foto!

 

De afgelopen maanden konden jullie via mijn blog volgen hoe het ging met mij en mijn opleiding als leerkracht in het secundair onderwijs. In deze posts legde ik ook uit dat ik een angststoornis heb en het niet makkelijk is om hiermee om te gaan. (klik hier als je de blogpost wilt lezen)

In november postte ik een update hierover en alles ging alleen maar beter. Mijn stage was goed gegaan, ik durfde voor de klas te gaan staan,… niks negatief dus. Spijtig genoeg is dit niet zo gebleven. In februari had ik normaal opnieuw stage moeten doen, maar dat is niet doorgegaan. Tijdens de voorbereiding van de stage had ik al enkele problemen. Ik ben een persoon die heel gevoelig is voor dit soort dingen en kleine probleempjes vormen bij mij al snel een groot probleem. Net zoals vorig jaar heb ik wel alle lesvoorbereidingen gemaakt, de observaties gedaan,… maar toen de dag kwam dat ik echt voor de klas moest gaan staan, ging het weer helemaal mis. De avond ervoor had ik ook al een complete breakdown gehad. Toch probeerde ik mezelf telkens te overhalen om het toch te doen, toch te durven. Want ja.. ik had nu al 3 jaar gestudeerd hiervoor. Het zou toch zonde zijn om het nu op te geven? Toch heb ik die dag de beslissing gemaakt om met mijn opleiding te stoppen. Geloof me, dat is echt geen simpele beslissing die je op 1 2 3 hebt gemaakt. Ik had ervoor ook al lang getwijfeld, maar nu was het duidelijk voor mij. Dit was niet iets wat ik de rest van mijn leven wou doen.

98f7b6db8247928d132e02d622fca7ea

Aangezien dit voor mij een moeilijke beslissing was, heb ik geprobeerd om dit toch nog even stil te houden. Maar enkele mensen wisten vrij vroeg dat ik met mijn opleiding als leerkracht ging stoppen. Ik schaamde me een beetje en was bang voor de reactie van anderen. Sorry aan alle mensen die aan mij hebben gevraagd ‘en hoe was uw stage?’ want ik heb jullie meestal geantwoord met ‘goed.’ terwijl ik niet eens stage heb gedaan. Ik hoop dat jullie dit begrijpen als jullie deze post zouden lezen.

Nog steeds zijn er mensen die niet begrijpen dat ik na 3 jaar mijn studies stopzet, want ja ‘ik ben er toch bijna?’. Spijtig genoeg is het niet zo simpel als het lijkt. Ik heb gekozen voor mijn eigen geluk, mentale gezondheid en dat is voor mij super belangrijk. Wat heb ik aan een diploma dat mij ongelukkig maakt? Helemaal niks.

Het positieve aan dit verhaal is dat ik op zoek ben gegaan naar een studie die ik wel zie zitten. Kleuteronderwijs! Veel mensen denken ‘Huh dan moet je toch ook les geven???’ Ja dat is waar. Maar er is een groot verschil tussen kleuters en pubers natuurlijk πŸ˜‰ Ik heb deze keuze ook niet zomaar alleen gemaakt. Ik ben naar een studiekeuzebegeleidster geweest en heb veel gesprekken gehad met mijn ouders hierover. Daarom wil ik haar en mijn ouders ook heel fel bedanken voor de hulp en om me deze kans te geven.

Uiteindelijk zijn die 3 jaar studies toch niet voor niks geweest. Ik heb veel bijgeleerd, mezelf beter leren kennen en nieuwe vrienden gemaakt. Dat is natuurlijk ook heel veel waard.

2dbacd4b8edb5d427b1c14c4b9c6a6c0

Ik kijk nu al heel erg uit naar het volgende academiejaar!

Bedankt om deze blogpost te lezen

xoxo Myrthe

 

Een gedachte over “Ik stop met mijn opleiding.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s